Workbench 5

Oscar Visserwerkplaats

We zijn weer ’n maandje verder, de workbench heeft tussendoor een update ondergaan waardoor de bench nu al bruikbaar is. Er ligt ’n klus te wachten dus dat is mooi.

Eerste klus was het bevestigen van een zijpaneel. Daarna deel 1 van het werkblad tegen de aan de bovenkant uitstekende zijpaneel. Alles goed gelijmd en geklemd. Voor het eerst nu ook ijzer in de workbench: het zijpaneel – die me eigenlijk wat te dun is uitgevallen – heb ik toch maar vastgezet met een paar stevige bouten. Ook het blad is van onderen naast lijm ook vastgezet met een paar schroeven.

Vervolgens was het zogenaamde ‘wellboard’ aan de beurt. Dat is de gereedschap opvang-verlaging in het midden van de bench.

Er komen 2 bankschroeven aan de workbench. Eentje is hierboven al te zien, dit is de ‘tale-vice’ en komt aan de kopse kant van het blad helemaal rechts. Hier komt een stevig stuk klemhout in waarin ‘dogs’ passen om het werkstuk te kunnen klemmen. De andere is een meubelmakers bankschroef (tweedehandsje van marktplaats). Met de tale-vice wacht ik nog even maar de meubelmakers bankschroef wil ik graag snel gaan gebruiken.

Het installeren was nog een hele klus…

Nu het klemhout ervoor pasmaken en the fun kan beginnen!