Werkplaats renovatie update april 2024

Oscar Visseralgemeen, werkplaats

De verbouwing / renovatie van de werkplaats gaat gestaag vooruit. Er zijn al flinke stappen gezet.

Eerst de achtermuur aangepakt. Neef Sander heeft me hierbij geholpen. Paar extra handen maken veel verschil zo bleek. Eerst de fundatie van de muur bijgewerkt. De oude veldbrandstenen waren in een slechte staat. Dan een deel van de nieuwe betonvloer onderaan de muur gestort. Dampfolie tegen de muur, regelwerk met isolatie er tussen en vervolgens afgewerkt met tong-en-groef planken.

Daarna de hoek om onder de trap en om de trap heen. Elektra en verlichting aangebracht.

In de nis onder de trap wou ik een werktafel met ladeblok om mijn draaibank op te zetten.

Hieronder de tekening voor de werktafel tegen de lange achterwand. Er komt een werktafel van 620 cm (over 6 meter lang!) met verschillende ladeblokken en kasten er onder. Plus een open gedeelte waar je kunt zitten met de benen onder de tafel om wat detailwerk te kunnen doen. Ik wil er o.a. een houtsnijwerk plek hebben, ruimte voor detailwerk en metaalbewerking, zij het beperkt, o.a. om messing te bewerken.

Langgatboor

M’n ‘machine arsenaal’ heb ik uitgebreid met een staande gietijzeren langgatboor. Een oudje weer. Ik schat van voor WOII. Heeft slechts een poetsbeurt nodig en uiteraard een vaste plek die ik nog moet gaan bepalen. Hij was omgebouwd naar 230 Volt maar dat heb ik weer teruggebracht naar 400 V.