In het kleine dorpje Overloon, op de grens van Brabant en Limburg, ben ik in oktober 1970 geboren in een hecht ondernemers-gezin. Mijn moeder is Lies van Glabbeek (†2019) en m’n vader is René Visser (†2011). Ik heb 2 broers, Adam is 1½ jaar ouder, en Jeroen is exact 3 jaar jonger (op dezelfde dag geboren).
In 1995 ben ik na 6 jaar studie afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. Tussentijds typedesign (letterontwerp) gestudeerd aan de Praagse Universiteit (uitwisselingsproject) en stage gelopen bij Bureau Mijksenaar (wayfinding experts, oa voor Schiphol) in Amsterdam. En na 1 jaar bij een regionaal reclameburo gewerkt te hebben ben ik in 1996, na de zomer, m’n eigen ontwerpstudio begonnen in Venray.
In 1997 ben ik getrouwd met Sonja. Na samen een paar prille maanden in Venray gewoond te hebben zijn we in dat jaar nog naar Tienray verhuist. In Tienray is onze eerste zoon Merlijn geboren in september 1998. Op 1 april 2002 zijn we naar Lottum verhuist, in een oude langgevelboerderij uit 1924 (met delen uit 1800) waar 2 weken later onze tweede zoon Borus is geboren. De boerderij is altijd gepacht geweest en verkeerde nog in de staat van een laatste opknapbeurt die waarschijnlijk rond 1970 plaatsgevonden heeft. Bruin sanitair, hokkerige indeling, veel verschillende warmtebronnen, slechte (geen) isolatie etc. Eenderde van het gebouw was woonhuis, verder bestond het uit ‘de deel’ waar de koeien stonden met daarboven een hooizolder en een grote schuur achterin waar een koelcel en de tractoren stonden. Rondom het huis lag grind, praktisch voor ’n boer met tractor maar dus geen tuin, dus ook dat gedeelte lag nog volledig braak.
Het is m’n hobby ons huis te verbouwen en te renoveren tot het langzaam ons eigen kasteeltje wordt. Van idee tot tekening, van planning tot uitvoering, alles wat ik zelf kan doe ik zelf. Constructiewerk, muren optrekken en betonvloeren storten enzo heb ik toch maar aan ’n aannemer overgelaten. Ik kan stucen (kalk en leem), tegels zetten (vloer/wand), elektra, loodgietswerk, houtconstructies, en qua interieur al het timmerwerk, kasten, alkoof, houten vloeren, trap, etc.
Naast m’n creatieve professionele werkzaamheden ben ik muzikaal creatief op de tenor-saxofoon (al vanaf mijn 10de, ben er in 2015 mee gestopt) en ik arrangeer voor blues- en funkbandjes en componeer volledige werken voor (jazz-)bigbands. Ik heb ±15 jaar in diverse bigbands gezeten en ingevallen en heb 2 jaar als dirigent/leider voor Jazz Bigband OnCue gestaan. Ik arrangeerde en componeerde eigen werken voor deze bigbands. Daarnaast heb ik jaren in verschillende pop-, blues- en jazz bandjes gezeten. Momenteel wordt ik nog af en toe gevraagd om blazers arrangementen uit te schrijven.
Daarnaast kook ik graag, van de daagelijkse pot t/m de wat complexere Italiaanse en griekse gerechten. Ik maak zelf pasta’s, knödels, dumplings, deeg-varianten en bak elke week m’n eigen brood. M’n tuin is een voedselbos (heb hier ook een cursus in gevolgd), waaruit ik in alle seizoenen wel iets eetbaars weet te halen.
Omdat het toch een groot onderdeel van mijn bestaan is toch ook even over het volgende. Rond 2016 begon ik last te krijgen van artrose-achtige verschijnselen. Lopen met de hond deed pijn, de meeste klussen begonnen te pijnlijk te worden, pijn in de handen, vingers, schouders en heupen… Via-via op ’t pad van ‘The plant Paradox‘ gekomen, een ‘Lectin-free’ dieet, geschreven door Dr. Steven Gundry MD. In juli 2017 ben ik hiermee van de een op de andere dag begonnen me aan te houden en wonder-boven-wonder doe ik nu alles weer (en pijn-vrij!). Ik kan dit iedereen aanraden (ook als je denkt dat je fit bent trouwens). Ik kan hier een hele blog over vullen, maar, in ’t kort, voor mij komt het hierop neer:
1 – geen granen meer. Dus geen brood, geen pasta’s, geen pizza’s, geen koekjes etc. Ik bak elke week mijn eigen brood van Kastanjemeel, Sorghummeel, vloozaad, kokosschaafsel, walnoten en nog wat toevoegingen en smaakmakers. Super lekker 😋 .
2 – geen groente uit de nachtschade familie: geen tomaten, komkommers, courgettes, pompoenen, meloenen, aubergines, paprika’s, chilipepers etc.
3 – weinig vlees en vis: “je bent wat je eet” is een ware uitdrukking, maar het gaat nog verder: “je bent dat wat je eet heeft gegeten” oftewel, eet je varkensvlees uit de supermarkt dan eet je ook alle nadelen van al dat soja-voer dat deze beesten krijgen te verwerken… Beter 1x in de week een goed stukje vlees dan elke dag mijn lichaam bloot te stellen aan alle ongein die er tegenwoordig in vlees zit.
4 – wat losse aanpassingen: weinig suiker, geen mais, geen soja, geen pinda’s en cashews (zijn geen noten maar:), geen peulvruchten (bonen).
Maar wat blijft er dan over zul je denken, nou, heeeel erg veel! Ik heb nooit lekkerder en veelzijdiger gegeten dan nu. Daarbij is dit dieet (ik noem het eigenlijk altijd ‘voedselpatroon’) op de koop toe ook nog eens goed tegen allerlei andere ziektes en aandoeningen. Doe er je voordeel mee, aanrader!
Mijn eigenschappen zou ik kunnen typeren als: gevoel voor de guldensnede en harmonie. Ik ben oplossingsgericht met ’n hoog improviserend en incasserend vermogen, wat maakt dat ik geen last heb van ‘last minute changes’. Ik ben romantisch ingesteld. Probleemoplosser. Sparringspartner voor ondernemers. Ontwerp visueel ergonomisch. Ben een goede luisteraar. Purist en perfectionist. Ik heb een voorliefde voor eerlijke materialen en vormentaal, met respect voor het echte ambacht.
Waarom 1900? Ik heb een voorliefde voor de stijlen van rond 1900. Arts & Crafts, Art-Nouveau en Art-Deco en designers als Victor Horta, Charles Rennie Mackintosh, Greene and Greene, Frank Lloyd Wright, e.a. bijvoorbeeld. We zijn ons huis voornamelijk in een Art-Nouveau sausje aan het renoveren. Ons huis bestaat uit 2 delen qua bouw. Oudste deel is uit 1800. In 1924 is deze uitgebreid verbouwd naar een Limburgse langgevel boerderij. Dus een 1900-stijl past hier wel.
Je vindt mij ook op:
– Pinterest: Woodshop1900
– Instagram: Woodshop1900
