Bureauverhoger

Oscar Visserwoodshop

Goede vriend Ying-Fu Li (van WordPress Department) vroeg me of ik ’n bureauverhoger voor hem kon maken zodat hij ook staand achter z’n bureau kan werken. Afwisseling qua werkhouding wordt voor mensen met wat last van de rug aangeraden. Dit soort verhogers bestaan opzich al dus ik heb eerst de reeds bestaande online bestudeerd en aan de hand daarvan een ontwerp gemaakt.

Ik heb ‘m gemaakt uit 15mm multiplex dat ik nog had liggen. Uiteraard alles 100% gemaakt met handtools. Leuk feitje is dat alle gebruikte tools van vóór ’t bestaan van multiplex zijn 😊

Eenmaal in elkaar gezet vond ik ‘m toch net iets te labiel. Wetend dat er als monitor een iMac bovenop gezet gaat worden gezocht naar een manier om ‘m stabieler te maken. Twee wiggen in de basis loste het prima op. Deze zijn van het rode hardhout Padoek.

De kleur van het bureau is kersen. Dat is ’n wat oranje achtige houtkleur. De eiken-kleuring die ik in eerste instantie had aangebracht bleek daar niet zo mee te matchen. De kleur is uiteindelijk donker walnoot geworden.

Het maakproces: